Archiefopschoningarchiefopschoning

Opschoning van uw archief, dat schept ruimte en overzicht.
En u voldoet aan wet- en regelgeving.

Dijen de archieven binnen uw organisatie alsmaar uit, maar weet u niet waar te beginnen met opschonen? Vraagt u zich af welke dossiers, documenten, boekstukken etc. u nog verplicht bent te bewaren en welke niet? Ontstaat er ruimtegebrek, maar heeft u niet - zoals in veel organisaties - de kennis en/of tijd om uw archief effectief te saneren? Laat het dan over aan specialisten van Jadis.

Wij weten welke minimale (of maximale!) wettelijke bewaartermijnen in welke gevallen gelden. Jadis kan zodoende een archief snel en gericht opschonen. Eventueel, mocht dat gewenst zijn, maken we een systematische herindeling van het archief of stellen we een inventaris op. Met als resultaat een opgeruimd gevoel bij u en uw medewerkers, een overzichtelijker en toegankelijker archief, en een stuk ruimtewinst.

Let ook op de Europese privacy-wet AVG

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg AVG, in het Engels GDPR) in werking getreden. Dit heeft behoorlijke consequenties voor de aard, hoeveelheid en bewaartermijnen van de privacy-gevoelige gegevens die u bewaart. Denk aan personeelsdossiers (zie ook hier voor scholen), klantdossiers, maar in het geval van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen ook aan leerling-/studentdossiers etc.
Voorkom dus problemen en zorg voor tijdige opschoning van uw privacy-gevoelige gegevens en documenten!

Hoe pakken we het aan?

De werkzaamheden worden bij u op locatie uitgevoerd, zodat het archief voor u beschikbaar blijft tijdens de opschoning. Wij inventariseren eerst uw archief en brengen in kaart wat weg KAN en wat weg MOET (dat laatste i.v.m. privacy). Vervolgens krijgt u van ons een lijst toegestuurd met de geldende en relevante bewaartermijnen voor uw archief. Na akkoord en eventuele aanvullingen hierop gaan we voor u aan het werk en schonen het archief op. Wij dragen desgewenst zorg voor afvoer van het archiefmateriaal naar het archiefvernietigingsbedrijf.
Kortom, wij nemen u al het werk rondom de opschoning van uw archief uit handen.

Ons uurtarief: EUR 49,50 exclusief BTW.

Vraag informatie aan...